Carlo & Dominique

O wauw….!! Een destinationwedding in Italie! Toen weddingplanner Pascal Immers van Weddings met Passie mij vorig jaar vroeg of ik mee wilde zei ik natuurlijk direct ja!! Mij kun je als Italiefreak niet blijer maken! Bovendien zou deze wedding ook nog plaats vinden in Toscane…. een Toscaanse bruiloft, wat wil je als fotograaf nou nog meer? 😉

Toen eenmaal alle gegevens bekend waren konden we beginnen met de planning. Ik had inmiddels een afspraak gemaakt met Carlo en Dominique om kennis met elkaar te maken en om de dag en hun wensen even globaal door te nemen. Het was een heel fijn gesprek met een super leuk en lief stel en ik werd alsmaar maar enthousiaster! De puntjes op de i zouden we doen als we op de locatie (Fattoria Lischeto) waren, samen met Pascal. Helemaal goed!

De planning was om vrijdag de 17e aan te komen, een dag voor de bruiloft… Ik als controlfreak werd daar toch een beetje onrustig van, arriveren zo vlak voor de bruiloft…. en ik kende deze locatie en de mensen immers ook nog niet, veel tijd om de omgeving te scannen zou er dan niet zijn. Dus besloot ik om een aantal dagen eerder te gaan, zodat ik de tijd had om alles en iedereen te leren kennen en om alvast wat ideetjes op te doen voor de shoot. En heel eerlijk… ook om natuurlijk een dagje extra te genieten van het mooie Toscane!

Die paar dagen extra waren heerlijk! Behalve dat ik helemaal geacclimatiseerd was toen iedereen vrijdagavond aankwam en leuke mensen had ontmoet (met wie ik leuke, nieuwe ideeën heb gesmeed – maar dat is iets voor mijn volgende blog),  had ik ondertussen de omgeving gescand, al een aantal mooie sfeerbeelden gemaakt en een tweetal dorpjes bezocht (Volterra en Montecatini Val di Cecina) om te kijken of het daar leuk genoeg was om een gedeelte van de shoot te doen. Ook wist ik een beetje wat het licht zou gaan doen op bepaalde tijden.  Kortom, ik begon die zaterdag met een goed en rustig gevoel aan de trouwreportage!

s’ Morgens om acht uur zocht ik Dominique in haar bruidssuite op. Carlo en de meiden (dochters Esmee en Julie) waren al vertrokken, ze zaten lekker te ontbijten in het restaurant van de locatie en zouden daarna nog even bij het zwembad gaan kijken. Zo kon Do in alle rust haar haar en make-up doen. Het was gezellig, die ochtend. Zus Claudia en moeder Ria kwamen geregeld polshoogte nemen en ook Pascal en Ria, de trouwambtenaar, kwamen af en toe even kijken of alles nog oke was. Om half elf kwam ook de videograaf, Beau van Wrapvideoproduktie ons team versterken.

Na alle voorbereidingen van het aankleden was daar het moment van de first look… Zo spannend en mooi altijd! We hadden de avond van te voren een mooi plekje uitgezocht om dat te doen en daar stond ie dan….. samen met alle naaste familieleden, te wachten op zijn drie mooie dames!

De ceremonie was prachtig! Behalve de prachtige locatie met geweldig uitzicht verwoorde Ria heel mooi hoe bijzonder dit stel is. Ook had ze op een hele leuke manier in haar verhaal meegenomen wat de naaste familieleden over Carlo en Do hadden verteld …. Ze had gedurende de dag dag hier en daar even een praatje met de familie gemaakt en dat nog in haar verhaal verwerkt!

Na de ceremonie en de toost hadden we de weddingshoot ingepland. Zo rond een uurtje of vijf ongeveer. We zijn eerst rondom de schapenboerderij zelf gebleven, waarna we in de auto zijn gestapt om nog een aantal foto’s in Montecatini Val di Cecina te maken. Tegen de tijd dat we in het dorpje waren, was het licht fantastisch!! Het was bijna The Golden Hour, mij kun je niet blijer maken en had nog wel uren door willen gaan! Maar natuurlijk hoort er bij een Toscaanse bruiloft ook een verrukkelijk diner, dus stapten we weer in de auto om terug te gaan naar  Lischeto.

De dag vloog voorbij! Nu is het alweer een week geleden, heb de foto’s inmiddels ingeladen en er een preview van gemaakt. Ben blij met de beelden (hopelijk het bruidspaar ook 😉 De liefde spat er van af!

Tot slot wil ik graag Pascal van Weddings met Passie, Carlo en Dominique bedanken dat ik mee mocht! En natuurlijk bedankt Vincent en Giovanni van Lischeto en al het andere personeel voor jullie enorme gastvrijheid en gezelligheid. Ik heb echt genoten!!

Tot een volgende keer! Liefs!

 

Credits

Jurk Dominique – Taft & Tule, Schoonhoven

Jurkjes van de meisjes – Suits You Well, Ede

Pak Carlo – Roka

Weddingplanner – Pascal Immers, Weddings met Passie

Trouwambtenaar – Ria Andrea

Haar – Capostazione di Sozzi Alessandro, Volterra (hairstylist Cristina Innocenti)

Make Up – Dominique zelf

Ringen – Otse Juweliers, Lunteren

Bloemen – Il Bouquet, Volterra

Muziek – Le due di Notte, Lari

Locatie – Lischeto, Volterra

Fotolocaties – Lischeto en Montecatini Val di Cecina

 

Contact

info@carolapaas.nl

Adriaen van der Doeslaan 50a

3054 EG Rotterdam

beschikbaarheid

Maanden als april mei, juni

en september zijn altijd snel vol!

Check hieronder mijn beschikbaarheid.