Hup! VV Hillegersberg!

Voetbal. Wat heb ik met voetbal? Als ‘ons’ Oranje voor de Europese titel of het Wereldkampioenschap moet voetballen sta ik wel als een van de eersten in m’n oranje tenue, met vlaggetjes op m’n wangen en al….  En ik vind het geweldig dat FC Emmen nu Ere Divisie speelt (hou zelfs bij wanneer ze tegen wie moeten en of we onderaan staan of niet)! En vroeger, thuis, stond studiosport met voetbal er altijd op. Dat doe ik nu zelfs nog wel eens, gewoon omdat ik het ‘n gezellig vind… zo op de achtergrond… net als vroeger. Heb zelfs een blauwe maandag op voetbal gezeten (maar ging er weer af toen ik vol overtuiging in eigen doel scoorde…) Probeer het voetbal tegenwoordig oprecht ook wat meer bewust te volgen, maar eerlijk is eerlijk… wanneer een voetballer precies buitenspel staat blijft voor mij nog steeds een raadsel. En welke speler bij welke club voetbalt weet ik ook niet altijd. Maar wat ik wel weet is dat ik het sfeertje er omheen zo tof vind.  Ouders, familie, vrienden komen kijken en na de tweede helft, is er dan ook vaak met z’n allen een derde helft. Het is een teamsport, waarbij je volgens mij best vaak ziet dat de spelers, behalve dat ze gewoon voetbal maatjes zijn, ook echt een vriendencluppie worden. Kortom sport, in dit geval voetbal, verbroedert en zit vol emoties en leermomenten.

Nog nooit had ik een wedstrijd gefotografeerd, tot twee weken geleden, toen de trainer van VV Hillegersberg (Rotterdam) me vroeg om wat toffe acties van zijn ‘gassies’ vast te leggen. En ook graag wat er zich tijdens de rust afspeelt in de kleedkamer. Eigenlijk gewoon het hele sfeertje wat er rondom zo’n wedstrijd hangt dus. ”Dat is normaal gesproken niet mijn ding” zei ik… “Ik doe weddings en zakelijk shoots… wil het wel proberen? Maar geen idee of het lukt hoor!” En ik dacht, wel leuk eigenlijk, kan ik ook es zo’n hele ‘dikke’ lens huren!

En zo gebeurde het dat ik twee weken geleden met m’n gehuurde 70-400 Nikkor lens langs de lijn stond! ‘s Morgens eerst wat ‘geoefend’ bij de jongens van de 15-1 en ‘s middags dan de wedstrijd van de 17-1. Vanaf de aankomst tot aan het eind van de wedstrijd heb ik geprobeerd om allerlei emoties en mooie acties vast te leggen. Eigenlijk moet je het ook gewoon zien als een stukje storytelling, dacht ik. Dat is wat ik altijd doe bij het vastleggen van een wedding. Je verteld met beelden van het begin tot eind iemands verhaal.

Een carriere als sportfotograaf zit er voor mij niet in, maar vond het wel erg leuk om te doen, vooral als je na die tijd hoort dat spelers, ouders en de trainers blij zijn met het resultaat. Daar doe je het per slot van rekening voor, maar het blijft een hele andere tak van fotografie. Vond het soms lastig de snelle acties en bewegingen goed in beeld te brengen en betrapte me erop dat ik het stukje ‘story’ in de rust misschien wel net zo leuk vond om te fotograferen. ‘We’ stonden achter, hier en daar wat teleurgestelde koppies, ‘n tactische analyse van de trainer… en ‘n ”Kom op! We gaan ervoor!” …er gebeurd dan best veel in dat kwartiertje rust. Daar houd ik juist van, van die momentjes…

Helaas hebben hebben ze de wedstrijd niet kunnen winnen, sometimes you win, sometimes you lose… maar wat overblijft zijn leuke de foto’s! Vorig weekend waren ze wel weer in de winning mood… gelukkig! Wel leuk om zo’n winnende wedstrijd ook eens vast te leggen… wordt het weer een heel ander verhaal!

Bij deze wat actiefoto’s van de toppers van de 17-1, die ondanks hun verlies, toch wel weer lachend en met de voetbalschoenen in de hand, het veld af slenterden.

 

 

Contact

info@carolapaas.nl

Ruinerbrink 218

7812 RN Emmen, Drenthe

The Netherlands

Check beschikbaarheid

Maanden als april mei, juni

en septeber zijn altijd snel vol!

Check hieronder mijn beschikbaarheid.