Kickass bruidsfotografie workshop van Ralf!

Al heel lang stond dit op mijn lijstje, een workshop volgen bij een van de beste bruidsfotografen die er is, Ralf Czogallik van Eppel. Begin dit jaar zag ik ineens een advertentie van hem op facebook staan waarin hij adverteerde voor een KICKASS, driedaagse workshop op Ibiza!! Dit kon ik echt niet aan mijn neus voorbij laten gaan! Sowieso probeer ik elk jaar wel een workshop of cursus te volgen, omdat ik het belangrijk vind om bij te blijven en andere collega fotografen te ontmoeten om zo kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Je kunt off camera flitstechnieken oefenen/verbeteren en leren poseren hier in Nederland, maar om dat op Ibiza te kunnen doen, geeft het verhaal wel een hele extra dimensie. The change of scenery en het mooie (zon)licht…. ik vind het een magisch eiland! Tevens krijg ik zelf steeds vaker een aanvraag voor een destination wedding op Mallorca, Ibiza of Italië, nog een reden om voor deze workshop te gaan.

Michael Pilarczyk! Reden nr. 3. Deze Mindset goeroe gaf op dag twee van de workshop een lezing. Anderhalf jaar geleden had ik hem al eens eerder horen spreken en raakte daardoor zo geïnspireerd dat ik zijn boek ‘Think en Grow Rich’ (van Napoleon Hill, Michael heeft het vertaald in het Nederlands) ben gaan lezen. Je kunt leren fotograferen en jezelf allerlei technieken eigen maken, maar de juiste mindset hebben is minstens net zo belangrijk. Als je zelf niet duidelijk voor ogen hebt wat voor doel(en) je wilt bereiken en hoe en met wie je dat denkt te gaan doen, kun je nog zo goed zijn in wat je doet, maar kom je waarschijnlijk niet ver. Iedereen was het erover eens dat deze morgen een belangrijk onderdeel van de hele workshop is geweest.

Het was een vrij intensive workshop. Het feit dat je drie dagen lang niet echt dicht bij huis bivakkeert, maakt het dat je min of meer ‘verplicht’ bent je volledig op de cursus en je mede cursisten te richten. Er was ook niet echt een starttijd of eindtijd, de hele dag was iedereen vol overgave met fotografie bezig. Behalve op de vastomlijnde momenten, zoals de theorie, de lezing van Michael, de portfolio reviews en het fotograferen op locatie, kon je tussendoor ook gewoon blijven vragen en oefenen.

Ralf, heel erg bedankt! Ik heb deze cursus als erg waardevol ervaren en kan ‘m zeker aan elke fotograaf aanraden. Heb veel nieuwe ideeën en inzichten opgedaan, zowel op zakelijk als op persoonlijk gebied en zeker ook op het creatieve vlak. Bovendien was het reuze gezellig met alle mede cursisten, dank daarvoor! ‘k Ga jullie blijven volgen op social media, vind ik leuk! Speciale dank ook voor Youri Claessens en Avieta Zgraggen. Dankzij Youri, topfotograaf op Ibiza, kwamen we op prachtige locaties terecht. Tevens had hij voor ons drie lieve,  mooie koppeltjes geregeld, die we op deze locaties mochten fotograferen. Avieta, onze beeldschone privé kokkin, had elke dag fantastisch voor ons gekookt. Zelden drie dagen lang zo lekker gegeten! Bedankt!

Kan niet wachten om aan de slag te gaan in het komende trouwseizoen! Kom maar op met alle Love- en Weddingshoots!

 

Liefs Carola.

 

(De foto’s die hieronder volgen zijn van zowel behind the scenes als van de foto’s die ik tijdens de workshop heb geschoten. Kijk hoe mooi het was! De laatste foto is met mijn iPhone gemaakt, moet kunnen toch, Lyan?! ;-) )


 

 

Contact

info@carolapaas.nl

's Gravenweg 790

3065 SK Rotterdam

06 34 77 65 42

contact