Over mij

Aangenaam kennis te maken!
Mijn naam is Carola. Geboren en getogen in een klein dorpje in Drenthe. Vanaf mijn 24ste woon en werk ik in Emmen. Ja, ik ben wel een echte Noordeling! En wie ik verder ben? Mensen omschrijven mij als enthousiast, professioneel en prettig in de omgang.

Waarom ik een goede klik belangrijk vind?
Mijn stijl is ongedwongen en echt. Ik leg de momenten vast zoals ze zijn, op een spontane, meestal journalistieke manier.  En die klik met elkaar hebben is belangrijk, want je ziet het op de foto’s terug als je je ongemakkelijk voelt. Daarom leer ik jullie graag beter kennen. Sowieso hebben we een uitgebreid kennismakingsgesprek en daarna nog een vervolgafspraak om de puntjes op de i te zetten. Op de dag zelf fotografeer ik zo onopvallend mogelijk alle mooie, unieke momenten en tijdens de shoot probeer ik jullie op jullie gemak te stellen. Met af en toe een kleine aanwijzing en vooral heel veel plezier en door van elkaar te genieten, leg ik graag jullie liefde voor elkaar vast!

Van passie tot beroep
Tijdens mijn opleiding als docent Tekenen/Handvaardigheid op het HBO Windesheim in Zwolle, kwam ik voor het eerst in aanraking met fotografie. Daar volgde ik modules analoge fotografie en vond het geweldig om die donkere kamer in te duiken! Tegen de tijd dat ik afstudeerde, was alles al gedigitaliseerd en verving ik mijn analoge camera voor een digitale. Tegenwoordig fotografeer ik al jaren met Nikon (Nikon D700 en de Ds4).

Na mijn studie heb ik heb een korte deeltijd opleiding  gevolgd aan de Fotoschool in Groningen en heb veel geleerd tijdens verschillende cursussen van o.a. Damon, Frank Doorhof en Ralf Czogallik van Eppel Fotografie. Stilstaan is achteruit gaan en daarom vind ik het belangrijk om mij te blijven ontwikkelen. Dat doe ik door geregeld workshops en cursussen te volgen en met andere collega’s te sparren over fotografie.

Sinds 2006 fotografeer ik professioneel. Mijn volledige baan als docent Beeldende Vakken aan het VMBO in Emmen heb ik bijna helemaal opgegeven om fulltime kunnen fotograferen. Tegenwoordig werk ik nog anderhalve dag op het VMBO (met heel veel plezier), maar het merendeel van de week ben ik ergens op een mooie, bijzondere locatie te vinden of zit ik achter mijn PC foto’s te bewerken. Ik ben niet echt een studiofotograaf, alhoewel je wel bij mij voor een mooi portret terecht kunt. Ik neem graag mijn portable studio mee! Lekker op pad gaan is wat ik het liefst doe. Het allerliefste leg ik bruiloften vast, maar ook bedrijfsreportages, love- en familyshoots vind ik heerlijk om te doen. Concert– en reisfotografie zijn altijd een cadeautje!

Contact
Lijkt het je leuk om me te volgen? Ik ben vrij actief op Instagram. Ook probeer ik regelmatig te bloggen, al lukt dat niet altijd even vaak in het hoogseizoen 😉

Wellicht heb ik jullie interesse gewekt! Mocht je willen weten of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum? Mail dan gerust naar info@carolapaas.nl. Wie weet tot snel!! 

Liefs Carola.